Vårtur til Daftø 2000

---- Urban MC

Fredag den 02.06.00 var det igjen oppmøte på Frogner-stranda Kro for URBAN MC sin 5. tradisjonelle vårtur til Daftø ved Strømstad. Denne turen ble første gang besluttet gjennomført på et medlemsmøte våren 1996. Den gangen ble turen kalt «tematur» og skulle omhandle medlemmenes omgang med varer kjøpt i Tax free butikken på Sandefjordferjen. Tematuren ble særdeles vellykket og vi besluttet den gang å gjøre denne turen til en tradisjonell vårtur for URBAN MC. Siden den gang har man kunne iaktta de merkeligste fremferder av ellers så stabile menn og kvinner på disse vårturene, men moro har det vært.

På grunn av Kristi Himmelfartsdag benyttet Kari Anne og Mette anledningen til et par ekstra dager på Daftø, de reiste allerede onsdag kveld. Vi andre skulle ikke reise før fredag. Noen reiste tidlig på morgenen mens noen møtte delvis på kroa og noen ved Lierbommen, men alle møttes i Sandefjord.

Været gikk i vår favør med sol og 18 grader varme, men det var en del vind. De av oss som var noe forutseende ante en kommende kvalme etter Sandefjord. Turen til Sandefjord består i venting på en luke, forbikjøring og deretter venting på ny luke. En helt vanlig fredag på E18 mot Sørlandet. Båten gikk kl. 16.30 som de 5 siste årene. Det blåste nå en del og vi var nøye med surring av sykler. Vel om bord ble vi spredt til bakdekket, kafeteriaen og Tax freen, men turen ble noe mer dramatisk enn sterk vind og høye bølger. Etter ca. 1 time får vi beskjed over høyttaleranlegget at det var observert en overlevningsdrakt i sjøen og at i følge sjøfartsreglene ville båten stoppe og plukke opp denne . Etter et kvarter får vi en ny beskjed om at det dessverre var en omkommet person i drakten som nå var plukket opp i en lettbåt. Redningsskøyten var kontaktet og vi ville ligge å vente til denne hadde hentet den omkomne.

Lettbåten lå bak i kjølvannet av ferjen med den omkomne liggende på ene siden av båten. Etter en tid ser vi en liten redningsskøyte på full fart mot oss. Det var nå ganske høye bølger og redningsskøyten gikk så skumsprøyten sto hvit

 rundt den. Da den var rundt 20 meter unna kastet de en line over til lettbåten. Jeg funderte på hvordan de skulle få den omkomne over i redningsskjøten for bølgene var så høye at de vanskelig kunne gå inn til hverandre. Dette ble imidlertid ordnet rimelig enkelt. Mannskapet surret linen rundt den omkomne og rullet vedkommende over rekken. Deretter begynte mannskapet på redningsskøyten å dra personen over til seg for deretter å ta den om bord.

Det virket ganske makabert mens det stod på, men det fungerte. På grunn av denne situasjonen fikk vi noe lenger tid ombord, noe som igjen medførte ekstra mye handling i Tax freen. Goran hadde handlet så mye at han fikk problemer med å få lukket igjen sideveskene sine. På turen fra ferja til Daftø var det ikke vanskelig å se hvor han hadde kjørt da det lå diverse Tax free produkter langs landeveien. Vi ankom Daftø ca kl. 21.00 temmelig forsinket. En hyggelig overraskelse møtte oss der. Ivar, Ole og broren til Ole hadde ankommet Daftø helt overraskende. De hadde funnet ut at en fest med URBAN ikke var å forakte.

Etter at alle hadde fått installert seg i sine hytter var festen i gang. Det var en stor fest som var i bevegelse og ble fordelt på de forskjellige hyttene.

Fra tidligere år mener vi å huske at Dokken var rimelig seig og aktiv med og uten klær, men denne gangen hadde han med seg dame og da var han ikke til å kjenne igjen. Han oppførte seg som den mest omtenksomme og kjærlige ektemann og det ble ikke så mye sprell fra den kanten. Frode og Jan Roger begynte utover kvelden å få dårlig samvittighet for alt de hadde handlet i Tax freen og mente nok at det ville lette samvittigheten om de drakk seg ned til lovlig kvote og resultatet lot ikke vente på seg. Frode tok kvelden på trappa og Susanne måtte som vanlig steppe inn i mangel av pumpe. Det er godt vi har en sykepleier i blant oss for det hender det trengs litt førstehjelp når URBAN er på tur.

Noen krøp tidlig til sengs mens andre holdt ut i de små timer, men natten forløp seg litt roligere enn den tidligere hadde gjort. Lørdag skulle vi tradisjonen tro dra til Smøgen. Ivar, Ole og broderen pakket syklene for å dra videre mens vi andre gjorde oss klar til Smøgenturen. Alle var stort sett kjøreklare bortsett fra to stykker. Jan Roger og Frode hadde som tidligere nevnt fått så dårlig samvittighet for handlingen sin at de valgte å bli igjen på Daftø. De stod igjen bleke om nebbet og rød i øynene som to kaniner, men var i grunn ikke lei seg av den grunn. De så nok frem til at det ble litt stille rundt dem så de fikk hvilt både hode og kropp. Så bar det av sted med oss andre. Øystein først for han viste veien, men selv om han har kjørt der fire ganger før klarte han å kjøre feil. Derfor havnet vi på motorveien istedenfor kystsveien, men OK vi kom iallfall frem til slutt. Lunsjen ble inntatt på brygga.

Jimmy, Ivar og Runar tar seg en velfortjent hvil etter mat og fri-luftsinntak på kaia i Smøgen

Og så var det tid for litt shopping og kaffekos. Det var litt kald vind så det var ingen som gjorde forsøk på noe bading denne gangen selv om aktivitetskomiteen hadde oppfordret til å ta med badetøy. Etter at alle hadde utført sine ærender dro vi tilbake til Daftø. Alle hadde vel behov for litt avslapning og en god dusj før fellesmiddagen som skulle inntas i restauranten. Presis kl. 20.00 møtte alle opp, nydusjet, pyntet, sultne og tørste. Maten var som vanlig god og det ble etter hvert livlig rundt bordet. Øystein sa noen ord og siden Kenneth var rett ved å fylle runde år fikk han overrakt en flaske Baileys.

Folkene var nok litt slitne etter natten og dagens strabaser for det ble stille ganske tidlig på kvelden. De fleste gikk til sine respektive hytter for å sove eller slappe av, men ikke alle. Dokken med ledsager hadde såvist ikke tenkt å legge seg, så de tok runden for å finne en hytte det var lys i. Undertegnede med samboer hadde ikke rukket verken å slukke lyset eller kommet seg i seng, så Dokken med flere fant ut at her kunne festen fortsette med det resultat at søndagen ble litt tung for enkelte. Vi hadde noen mil hjem og da var nok best å holde hodet på rett plass. Etter frokost og vasking av hytter bar det av gårde med hele gjengen til Svinesund for der skulle det jo også shoppes. Det var jo blitt litt plass på syklene etter hvert som varene fra Tax freen varen var tømt.

i skulle kjøre i én gruppe, men hastigheten var nok litt høy for undertegnede, så hun kjørte i en egen gruppe. Det var helt greit for veien var enkel og hun hadde kjørt der før så hun fant veien hjem på egenhånd. Enda en vellykket vårtur var avsluttet og alt hadde gått bra så jeg vil på alles vegne takke aktivitetskomiteen for et vellykket opplegg. Nå er det bare å se frem til neste vår og en ny tur til Daftø.

Noen Flere bilder fra turen: 

  wpe2A.jpg (164776 byte)     Runar med lånt haar.jpg (63724 byte)            for fulle mugger.jpg (81362 byte)        Anne og Frode.jpg (72592 byte)        Kveldens turtelduer.jpg (40377 byte)

Inger-Lise

 


Krydder [Innhold]
Jimmy Olaisen