Toppen Treffet 2001

---- Urban MC

Onsdag 11/7-01 var det endelig klart for å reise av gårde til Toppen treffet. Første gang for vår del, men vi har da hørt så mye om treffet at forventningene var ikke små. Det skulle være plenty av drikke, striptease og festglade medmennesker. Akkurat hva Urbanerne liker, hva?? På kaia møtte vi Terje, Cecilie, Ronny og en del andre treffklare MC-entusiaster. 

Vel om bord i Color Festival tjoret vi syklene så godt at vi var oppriktig bekymret for hvordan vi skulle få opp dette tauverket igjen….Det var selvfølgelig meldt noe bortimot storm. Flott. En liten reisesyktablett bare for psykens skyld hjelper bra. Så var turen til lugaren kort og for noen ble det et klesskifte og en tur i Tax-freen. Et par øl og så litt matinntak. Damen i restauranten var slettes ikke glad for at vi skulle spise, hun skulle nemlig snart stenge. Så dessert kunne vi bare glemme. Snakk om å være gretten! Så gikk turen tilbake til baren og den ene pilsen avløste den andre før vi fant ut at det ikke var så veeeldig lenge til vi skulle kjøre. Full stopp for de fornuftige og rett i køya. Noen timers søvn ble det før vi blide og fornøyde løste alle knutene vi hadde lagd kvelden før…På syklene altså. 

Så bar det av sted for å få frokost, en dansk kro skulle det være. Og valget falt på Aalbæk kro, et godt valg. Frokosten var deilig den. Etter mat og kaffe var vi riktig så klare for Skagen. Vi var på teltplassen ganske så nøyaktig kl 1000, akkurat da det infoteltet åpnet. Snakk om timing. Så var det frem og tilbake og tenking på høyt nivå før vi fikk bestemt oss for hvor Urban-leieren skulle være. Stedet ble merket av på kartet og vi tuslet av gårde. Midt mellom doene sånn cirka og passe avstand fra festteltene, mente de erfarne. Helt utmerket. Så var det med å slå opp telt… Vi hadde nytt telt, et riktig fint tunneltelt med eget rom til bagasjen. Ronny hadde kjøpt seg helt likt. Ingen av oss hadde brukt teltene før og bruksanvisning behøvde vi da slettes ikke. Her var det bare å prøve seg frem. Først sto lavvoen til Terje og Cecilie for tur, etter å ha hørt historiene fra i fjor om hvor kjipt det var å sette opp den lavvoen må jeg si det gikk over all forventning i år. Den ble riktignok meget skjev, men den sto da i alle fall! Ekstra barduner ble det også. Så ble våre nye tunneltelt satt opp, nærmest på en, to tre. Fremdeles over all forventning. Vi premierte oss selv med øl, og var stolte. Cecilie ble sendt av gårde for å handle ting vi trengte, badebasseng til øl, mat osv. Helst en ny vindskjerm også. Den gamle gikk i stykker og blåste bort etter bare noen minutter på plassen. En litt kreativ løsning ble redningen og vi hadde igjen vindskjerm. En liten stund. Det blåser mye i Skagen. Et par timer på øyet var veldig på sin plass, vi hadde tross alt barnefri og nøt å kunne legge oss ned midt på dagen for å sove. Herlig!! Utpå torsdagen kom det flere Urbanere, Ivar, Thomas, og Monica, Anne, Susanne, Per og Angela med familie osv. -toget inn og gledet seg stort over å være på Toppen de og. Nå var det verre å slå opp telt, det blåste i hvert fall ikke mindre utover dagen. Sikkert bortimot kuling altså. Jimmy og Magnvor sitt bittlille telt krevde ikke mindre enn fem personer for å bli satt opp. Og det tok lang tid. 

fest.jpg (47008 byte)    leskjerm.jpg (59555 byte)    

Det fylte seg opp rundt oss også, stadig flere slo seg til på treff plassen. Vi strevde litt med å jage uvedkommende bort fra Urban-leieren og klarte det sånn nesten. Et par svensker snek seg allikevel inn og påsto hardnakket at de var svært glad i nordmenn. Ja, ja, så fikk de ligge på plassen vår da. Nå var det tid for Hot-shot, Jegermeister og det som bedre er. Her gikk det unna i svingene, på kjent Urbanervis. Nytt var knallrosa Slush i shotglass, aner ikke hva det var, men det var godt. Samme med Karamell-slushen. Og rørene med Hot-shot. Osv. Flaskene ble i hvert fall svært fort tomme og hodene fulle. Retning festtelt der det var band og mer drikke. Og det ble show. Som vi selv stod for. Vi var så smarte at vi tok med oss videokamera og den filmen skulle nok mange like å se. Vi hadde en liksom avtale om at alt som skjedde etter 00.00 ikke skulle filmes. Og den avtalen var ikke vanskelig å holde. For med det tempoet som folk drakk i så var all moroa over etter 00.00. Ivar var kveldens stjerne med sitt show på bordet. Behøvde ikke strippeshow på scenen her , nei!

Ivarstrip_toppen2001.jpg (40207 byte)

Vi Urbanerne hadde medbrakt mannlig stripper vi! Artisten selv påstår at hovedsikringen hans gikk tidlig på kvelden og vi tror han. Forunderlig nok fant han teltet sitt litt senere. Fredagen ble litt døsig da de fleste blåste veldig rødt og litt rødt på alkometret. Noen sløvet hele dagen ved teltene, andre dro til Skagen for å dusje. Og for å kjøpe tørkestativ. For hva er vel en lavo uten tørkestativ?? Terje og Cecilie sin lavo ble rene villaen i forhold til oss andres vanlige turtelt. Det oste stadig kaffe og nystekt egg og bacon derifra. Rene storkjøkkenet. Hadde det ikke vært for dem hadde det blitt dårlig med frokost i leieren. Kvelden ble som forventet, full fart, ingen brems. Det er tross alt veldig billig å drikke i Danmark så vi må da passe på sjansen. Noen la seg tidlig….andre burde kanskje ha lagt seg tidlig. Ole (kjæresten til Susanne) ramlet så lang han var og fikk skrubbsår. Etter hvert måtte visst alt som var kommet ned i magen opp igjen… Godt Susa er sykepleier. Min kjæreste som Ole drakk om kapp med ble også rimelig skeiv i skøytene og gikk til sin store fortvilelse glipp av husmorstrippen. Sånn går det gitt!! Treffplassen fyltes fortsatt opp, hvor mange kom det til å bli? Det ble satt opp stander som solgte div. MC-klær, T-shirts med dyr (?) på, piercing/tatovering telt og selvfølgelig et dekk-telt. Må jo ha det når man har et sånt "burn-out" sted. Mest ble det vel "burnet" på natta, da man var sånn passe påseilet og ikke helt visste sitt eget eller dekkets beste. Det luktet i alle fall svidd. Så dekk-sjappa gjorde det nok bra der. Pissoarene er det vel svært få som kommer til å glemme. Noe så snedig!! To vegger i et kryss og fire "boder" til å tisse i. Stod plassert rundt på plassen, og ble svært populære. Flaskepantesystemet var også smart. Noen unger hadde årets sommerjobb på Toppentreffet med å samle flasker. Og de fikk penger for dem med en gang i en egen bod. Det var nok ingen dårlig betalt sommerjobb….Snakk om organisering! Hele treffet var i de store og det hele overraskende velorganisert og bra lagt opp. 

Grenen.jpg (55783 byte)    1.jpg (62868 byte)    delesykkel_1.jpg (47787 byte)    delesykkel_2.jpg (52259 byte)

Lørdag formiddag var det tur til Grenen, der havene møtes. Gratis skyss med Sandormen ut og servering av iskald øl eller "Vand"….Været var bra og livet herlig. Senere ble det konkurranser, vi så noen svevende tomater og noen som tråkket bananmos. Fikk ikke helt med meg hva det gikk ut på, dansk er ikke så enkelt å forstå….Kvelden ble igjen startet med Hot-shot og for noen gikk det bra, andre ikke så bra. Så var plassen fylt opp, 4200 sykler…… Et under at vi fant teltene våre om natta. Kari-Anne og Frank var lure, de hadde "merket" teltet sitt med kunstige blomster på vinduet. Lurt trekk, Ronny burde prøve det samme neste år, så slipper han å besøke oss før han går i sitt eget telt. Vi hørte forresten et noe fortvilet jente som heller ikke fant teltet sitt. Hun ble kastet ut flere ganger av et telt i nærheten av oss. Teltet hennes liknet sikkert litt på det hun stadig stupte inn i…..

Lørdag var den store premie-utdeligskvelden, vi håpet veldig på å bli treffets største utenlandske klubb i år som i fjor. Men den gang ei, det var jaggu en klubb som var flere enn oss. Jimmy var derimot så sikker på at vi bare måtte være størst at han likeså godt løp opp på scenen, hoppende glad og rappet pokalen foran den egentlige vinneren. Så vi har i alle fall tatt på pokalen i år…Måtte vi vinne neste år!

Rolf og Linda

 


Krydder [Innhold]
Jimmy Olaisen